Xarxa d'hospitalitat

Xarxa d'hospitalitat

Sovint quan expliquem la nostra manera d’entendre les migracions, però d’entendre també la nostra societat, diem que la nostra mirada és sobretot hospitalària, centrada en l’hospitalitat. Això es desplega en una manera de ser i de viure, més basada en la confiança que en la desconfiança, en els rostres que en les etiquetes, en la realitat que en els rumors… Però sovint surt la interpel·lació “Si vols migrants, porta’ls a casa teva”  I la interpel·lació té el seu sentit: l’hospitalitat no és mai completa fins que no suposa obrir la porta d’allò més personal i íntim, d’allò més privat… la pròpia llar.

És per això que al 2016 i 2017 el Servei Jesuïta a Migrants aposta per l’hospitalitat, i neix la Xarxa d’Hospitalitat de la Fundació Migra Studium fent les primeres acollides a inicis de 2018. Una xarxa que busca generar vincles entre sol·licitants d'asil i persones migrants i llars disposades a acollir. L’objectiu és afavorir, sempre que sigui possible processos d’autonomia i regularització així com generar vincle i xarxa social per afavorir la integració.

La Xarxa ofereix acollida a persones sol·licitants d'asil i migrades fins un màxim de 9 mesos. Al llarg d'aquest temps se li ofereix una llar on viure en diferents períodes de fins a 4 mesos aproximadament, de manera que la persona acollida pot crear vincles amb diferents unitats de convivència, ampliant així la seva xarxa de relacions. Des del 2018 s'han incorporat a la Xarxa més de 68 llars acollidores possibilitant l’acollida de 65 adults i 8 menors.

La Xarxa d’Hospitalitat aposta per l’acollida i la construcció d’una societat diversa.

Serveis que oferim

  • Acollida i allotjament
  • Acompanyament

Ajuda'ns a fer-ho possible

Busquem famílies i llars que puguin oferir hospitalitat durant 4 mesos a una persona que s'ha vist forçada a abandonar el seu país, i que necessita un ambient acollidor, per refer el seu projecte vital. També ens interessa si tens un pis que pots cedir durant un any per facilitar acollides i processos d’autonomia.

Més informació a hospitalaris.org

Xarxes

Campanya d'Hospitalitat del Servei Jesuïta a Migrants

Informació i contacte

Anna Barba, Pilar Pavia i Pau Vidal    hospitalitat@migrastudium.org 

Amb el suport de

       

 

2 anys d'Hospitalitat (hospitalaris.org)

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes