"Welcome"

"Welcome"

Assessoria inicial i jurídica

Des dels seus inicis el cor de Migra Studium ha estat l’acollida i l’acompanyament d’aquelles persones recent arribades a Barcelona o que, tot i portar anys visquent-hi, no han aconseguit tenir una xarxa social i familiar que les ajudi a orientar-se en aquesta petita selva que són les nostres ciutats.

El projecte d’acollida respon a aquelles necessitats bàsiques d’informació i orientació que tota persona precisa per accedir als serveis que ofereix la ciutat de Barcelona. Alguns d’aquests serveis els ofereix la mateixa entitat, però d’altres són derivacions a altres entitats privades o recursos públics on les persones poden trobar resposta a les seves inquietuds.

Per això ens agrada imaginar l’acollida i l’acompanyament com una porta sempre oberta, una porta que no discrimina a ningú tingui o no tingui papers. Més de 1.000 persones van travessar aquesta porta durant l’any 2017.

Volem ser un primer pas cap a una ciutadania plena. Volem que les persones que entren a l’acollida, en surtin amb la força i la seguretat de poder fer front a la realitat de la ciutat de la manera més autònoma i digna possible.

Serveis que oferim

Informació i orientació. Informació dels serveis, cursos i activitats de l’entitat i d’altres recursos de la ciutat relacionats amb:

  • Migració i ciutadania: Empadronament, assessorament legal en estrangeria, regularització, renovacions, obtenció de la nacionalitat, protecció internacional, retorn.
  • Accés a recursos bàsics: Salut, educació, atenció Social, habitatge; accés al mercat de treball.
  • Coneixement de l’entorn proper: coneixement de l’entorn, participació social i cívica.

Acompanyament i/o intermediació. Seguiment de persones en situació de vulnerabilitat, intermediació amb altres serveis o entitats, seguiment de casos amb altres entitats.

Assessoria jurídica bàsica. Espai de consulta, acompanyament i orientació en temes relacionats amb estrangeria (arrelament social, reagrupament familiar, renovacions, ordres d’expulsió, visats), CIE, accés a la Nacionalitat, habitatge, contractes laborals, sancions, entre d’altres.

Assessoria tecnològica. Assessorament pràctic i personalitzat per necessitats bàsiques com elaboració curriculum, pujar un curriculum, buscar una informació...

Xarxes

Xarxa d’acollida de Barcelona

XESAJE – Xarxa d’entitats d’assessoria jurídica en estrangeria

Informació i contacte

Margarita Garcia       margagarcia@migrastudium.org

Silvia Magaña       silviamagana@migrastudium.org

Sanja Rahim       sanjarahim@migrastudium.org

Amb el suport de

       

 

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes