Som Joves

Som Joves

Espai educatiu per a adolescents, joves i famílies

En molts barris de Barcelona, de l’Àrea Metropolitana i també d’altres poblacions de Catalunya, moltes famílies viuen en una situació de vulnerabilitat que afecta, d’alguna manera o altra, a la formació i creixement dels seus fills i filles. Per això, arreu, a més de l’esforç de les persones professionals de l’educació, es despleguen multitud d’iniciatives que, en l’àmbit extraescolar, intenten acompanyar aquestes vulnerabilitats perquè no afectin en tanta mesura les oportunitats dels més joves.

L’adolescència és una etapa vital caracteritzada pel canvi, la recerca, la descoberta, els dubtes… Temes com el grup, la construcció de la pròpia identitat i la mirada al futur són centrals en aquest moment del creixement. És per això que Migra Studium, a partir del curs 2019- 2020, fa una aposta per oferir tant a joves com a les seves famílies un acompanyament proper, atenent a la seva casuística particular.

El projecte se centra en treballar en tres eixos amb els i les joves:

  • El reforç a l’estudi, oferint eines i suport en la realització de tasques acadèmiques.

  • L’acompanyament individualitzat, atenent especialment a l’orientació formativa, les motivacions personals i oferint acompanyament psicosocial en alguns casos.

  • Les activitats grupals, cuidant els espais de relació i cohesió de grup, fomentant la participació activa, l'esperit crític i la descoberta de recursos culturals de l’entorn.

 

Es fa mitjançant el treball d’educadores professionals i persones voluntàries i buscant la relació amb les persones que acompanyen el dia a dia dels joves, especialment l’Institut i la família.

Serveis que oferim

  • Activitat de lleure, reforç educatiu i serveis psico-socials: per a adolescents i joves de 12 a 18 anys. Cada dia del curs escolar, de dilluns a dijous de 15.30 a 18.30 de la tarda.
  • Grup de dones: Trobades mensuals de mares per compartir inquietuds i espais d’oci

  • Estiu: Casal i activitats extraordinàries durant el mes de juliol

Les nostres xarxes

XIG - Xarxa d'Infància del Gòtic

Taula de Joves del Barri Gòtic

Informació i contacte

Maria Rallo      somjoves@migrastudium.org

Amb el suport de

           

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes