Formació Laboral

Formació Laboral

Les migracions per bé o per mal, van lligades sempre a la qüestió laboral. El treball és gairebé la única vía per entrar i romandre legalment al país. La crisi econòmica d’aquests darrers anys va provocar que l’atur es convertís en el principal problema per una bona part dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, però va colpejar de manera especial la població d’origen migrant, que veia en la desocupació el risc de caure de nou en la irregularitat (irregularitat sobrevinguda) o de veure impossibilitat l'accés a processos d'arrelament.

És per aquesta raó que ja fa uns anys vam crear el projecte de Formació Laboral. Els cursos busquen donar a les persones que hi participen els coneixements bàsics que els puguin ajudar a l’hora de trobar feina. L’objectiu central és oferir formacions pràctiques, de qualitat i amb espais socials de coneixement i trobada. La persona es va empoderant amb noves habilitats amb les quals poder afrontar la vida.

El fet que la majoria dels alumnes acabin els cursos i ho facin amb gran aprofitament, demostra l'interès i la motivació, un interès i motivació que els permetrà afrontar la recerca de feina amb millors garanties.

Malauradament l’anomenat “mercat laboral” ofereix a les persones migrants treballs molt precaris i en àmbits on sovint no són respectades unes condicions laborals dignes. També sobre els seus drets intentem formar els nostres alumnes.

Cursos trimestrals que oferim

  • Electricitat bàsica*: dilluns, dimarts i dimecres de 9h a 13:30h o de 16h a 20:30h. 6 setmanes. 15 €/curs
  • Fontaneria bàsica*: dilluns, dimarts i dimecres de 9h a 13:30h. 6 setmanes. 20 €/curs
  • Ajudant de cuinadilluns, dimarts, dimecres i dijous de 10h a 14h o de 16h a 20h. 8 setmanes. 35 €/curs
  • Cura de persones dependents a domicili: dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 17h a 20h. 4 setmanes. 25 €/curs

Es tracta d'una formació ocupacional no formal que conclou amb l'entrega d'un certificat conforme s'ha realitzat el curs. Per obtenir el certificat cal haver assistit a més del 80% de les sessions.

*cursos en col·laboració amb Càritas

Inscripció als cursos

Tots els cursos de formació laboral són per a persones majors de 18 anys que tinguin domini de la llengua castellana (en cas de dubte es realitzarà una prova de llengua)

La inscripció és presencial amb cita prèvia que cal demanar presencialment a Migra Studium o trucant per telèfon (934 120 934), durant els dies establerts de 10h a 12h i de 17h a 19h.

Per a entitats: cal presentar aquest full de derivació.

Orientació laboral

En tots aquests cursos oferim tallers d'orientació i recerca de feina:

- Dues sessions d'informàtica, una sessió de preparació del currículum i una darrera sessió de preparació i assaig de l'entrevista de feina. Per realitzar aquestes sessions ens coordinem amb el Servei Central de Barcelona Activa, amb un programa que es diu "Càpsules a mida" orientades per a les entitats.
- Una sessió informativa sobre Drets i deures laborals adaptada a cada àmbit laboral segons el curs. Aquesta sessió s'organitza en col·laboració amb el Punt de Defensa dels Drets Laborals de Ciutat Vella.
 
Després de la formació, Migra Studium ofereix Assessoria tecnològica pels alumnes que necessiten més seguiment, i accés a ordinadors pels que de forma més autònoma vulguin seguir aplicant els coneixements apresos.

Xarxes

Informació i contacte

Silvia Magaña   silviamagana@migrastudium.org

Amb el suport de

           

Notícies relacionades

Tots els nostres projectes